Litium lanserar app cloud för smidigare integrationer och ökad skalbarhet

Vi på Litium är stolta över att presentera vår senaste innovation - Litium App Cloud. Med lanseringen av app cloud tar vi ytterligare ett steg framåt för att öka skalbarheten, minska driftkostnaderna och påskynda time-to-market för våra kunder. Detta genom att förenkla och effektivisera integrationsprocessen för företag och deras partners, med en ny modulär arkitektur som gör det möjligt att agera snabbare på nya affärsmöjligheter samtidigt som tid och kostnader sparas för Litiums kunder.

App cloud är det senaste tillskottet till vår produktportfölj och representerar nästa steg i vår satsning på serverless molntjänster som påbörjades 2023. Tjänsten riktar sig till våra kunder som använder Litium Commerce Cloud och gör det möjligt för dem att enkelt lägga till nya funktioner på plattformen. Att integrera en app med Litium har aldrig varit smidigare.

Målet med denna tjänst är att ge våra kunder och implementeringspartners möjligheten att skapa egna tjänster och produkter som paketeras som appar inom Litium-plattformen. Detta innebär att kunden inte längre behöver anlita olika driftleverantörer, vilket markant minskar komplexiteten och ger tydligare supportvägar.

I dagens komplexa e-handelsmiljö är integrationer till andra system nästan alltid nödvändiga. Detta innebär ofta användning av olika anslutningar (connectors) som kräver drift och underhåll. Kundspecifika system kräver ofta skräddarsydda lösningar, och ibland krävs det specialkompetens för att hantera dessa applikationer vilket kan vara ett hinder. Dessutom kan kostnaderna för att köra dessa applikationer i publika moln vara höga, och den spridda driftsmiljön kan leda till försämrad prestanda och svårigheter vid felsökning och underhåll.

Med app cloud gör Litium det enklare för både kunder och partners att lägga till tilläggstjänster på plattformen. Vi tar även ett helhetsansvar för teknikstacken, vilket innebär att kunderna slipper hantera drift av tilläggstjänster själva. Genom Litium app cloud eliminerar vi komplexiteten som annars uppstår genom att använda flera olika leverantörer, vilket är vanligt i modern systemarkitektur.” säger Daniel Hultgren, COO på Litium.

Litium app cloud erbjuder en lösning som eliminerar behovet av tredjepartsdrift och möjliggör både publika och privata Litium-appar. Genom att ta ansvar för drift och debitera baserat på användningen minskar vi både kostnaderna och besväret för våra kunder och partners. Med allt som körs i samma molnmiljö minskar svarstiderna och felsökningen blir betydligt enklare. Dessutom inkluderas Litium CDN och Litium insights, vilket ytterligare förbättrar prestandan och ger insikter till våra användare. 

Lanseringen av app cloud förväntas öka affärsvärdet för kunder, partners och Litium. För kunderna innebär detta en avlastning från att hantera flera driftsleverantörer och istället få enklare, bättre presterande integrationer som är specifikt utvecklade för Litium-plattformen. För partners innebär detta en större flexibilitet utan att behöva modifiera själva plattformen.

Genom att samla både privata och publika integrationer och appar i Litium app cloud förenklar vi hanteringen av integrationer och håller dem nära din lösning. Detta leder till lägre total driftkostnad och förbättrad prestanda för våra användare. Med vår flexibla betalningsmodell betalar du endast för det du använder, utan fasta onödiga avgifter.

”App cloud förenklar och förbättrar för kunderna, vilket gör att de kan nå sina affärsmål snabbare och till lägre kostnad än tidigare. Partners får smidigare verktyg, vilket gör dem mer effektiva. Vi ökar värdet på plattformen och öppnar upp för nya intäktsströmmar på sikt. Vi strävar alltid efter win-win-win i vår produktutveckling, och här lyckas vi verkligen med det” säger Patrik Settlin, vd på Litium.

Med lanseringen av app cloud har även den första publika appen blivit tillgänglig. Appen integrerar till en AI-lösning för automatiserad produktinformation och är utvecklad i samarbete med AI-företaget EnlinkAI. En betydande fördel med denna lösning är den snabba och högkvalitativa produktionen av produktbeskrivningar. EnlinkAI:s AI-lösningar förbättrar inte bara sökmotoroptimeringen (SEO) utan ökar också konverteringar och kundnöjdhet. Du kan läsa mer om denna nyhet här.

Med Litium app cloud tar vi integrationer till nästa nivå och gör det enklare än någonsin för våra kunder och partners att lyckas med sin digitalisering. Litium app cloud finns tillgängligt sedan slutet av februari för Litiums kunder som använder Litium Commerce Cloud.

Vill du veta mer? Kontakta oss på curious@litium.com.

Kontakta oss!

Prenumerera på vår blogg

Håll dig uppdaterat på det senaste och få tips inom digital handel och e-handel.