Trender, tips och fallgropar för digital handel B2B

B2B
Den 10 mars bjöd vi in Henrik Lundin från Rove för att hålla ett webinar kring trender, erfarenheter och vanliga misstag för digital B2B-handel. Ett ämne som visades sig vara populärt då vi fick in otroligt många anmälningar. Vilket visar på att många B2B företag är intresserade av att lära sig mer om hur den digitala handeln kommer se ut i framtiden.

Det är alltid spännande att diskutera trender, och Henrik nämnde att det kan gå väldigt snabbt inom vår bransch, en trend kan snabbt omsättas i realitet och få ett stort genomslag. För att kunna hänga med och ta din affär till nästa nivå behöver du som företagare ha en plattform som på ett effektivt och flexibelt sätt kan hjälpa dig på denna resa. De trender som Henrik lyfte fram i webinaret var:

  • Marknadsplatser för B2B, möjligheter och hot.
  • En himla massa kanaler, vi behöver vara lyhörda för hur kunden vill agera och i vilka kanaler.
  • Digital natives, vikten av en bra användarupplevelse hos den nya generationen kunder och kollegor.
  • Sälja direkt, allt fler går förbi mellanledan och öppnar direktkanaler till slutkunden, varför och är det en bra idé?
  • AI, närmare bestämt Machine Learning, vilka tillämpningar finns och vad är viktigt att tänka på?

Utifrån dessa trender och ett kundreseperspektiv diskuterades viktiga erfarenheter och fallgropar, bl.a. vikten att göra en (enkel) kartläggning av kundresan, betydelsen av UX för B2B, de viktigaste användarfallen och vad man ska tänka på för ett framgångsrik införande. Låter detta intressant och du vill veta mer, lyssna in på det inspelade webinariet.

 

 

Villd du veta mer om Henrik och Rove så hittar du info här.

 

Prenumerera på vår blogg

Håll dig uppdaterat på det senaste och få tips inom digital handel och e-handel.