Solelgrossisten väljer Litiums plattform för att stärka den digitala upplevelsen

Med en stark tillväxt inom solenergi har Solelgrossisten valt Litiums plattform för att skapa en smidigare beställningsprocess och erbjuda målgruppsanpassade erbjudanden till sina kunder som är installatörer och återförsäljare.

Ulrika Andersson, Marknadschef på Solelgrossisten förklarar:
"Litium var det naturliga valet när det gäller digitala lösningar för oss som grossist tack vare dess flexibilitet och användarvänlighet. Dessutom var de väldigt tillmötesgående och engagerade för att säkerställa att lösningen uppfyllde våra behov."

Den nya webshopen strävar efter att förenkla och effektivisera beställningsprocessen genom ett användarvänligt gränssnitt och intuitiva funktioner, vilket gör det enkelt för kunder att hitta och beställa solprodukter.

Ulrika Andersson fortsätter:
”Vi kommer nu att erbjuda personliga användarprofiler för varje kund, vilket möjliggör skräddarsydda produktrekommendationer baserade på tidigare köphistorik och preferenser. Detta skapar en mer personlig och relevant shoppingupplevelse, vilket är avgörande för att öka kundnöjdheten.”

Den nya plattformen kommer också att optimera lagerhantering och förenkla check-out-processen. Realtidsinformation om lagerstatus ger kunder omedelbar insikt i produktens tillgänglighet, vilket minskar osäkerheten kring beställningar. Den förbättrade check-out-lösningen optimerar köpprocessen, vilket innebär snabbare och mer sömlösa transaktioner för kunderna.

Ulrika Andersson fortsätter:
”Vi ser även att ökad tillgänglighet och flexibilitet är en annan fördel med den nya plattformen. Webbshopen kommer att vara tillgänglig dygnet runt, oavsett om kunderna handlar från kontoret, hemmet eller på språng, vilket ger ökad flexibilitet och bekvämlighet."

För att stödja kundernas kunskap och beslut kommer den nya webshopen att inkludera omfattande informationsresurser, såsom produktguider, användartips och andra relevanta artiklar. Målet är att inte bara öka försäljningen utan också skapa en förbättrad och mer användarvänlig upplevelse för kunderna.

Litium tackar för förtroendet. Vi ser fram emot samarbetet samt att följa Solelgrossisten på den fortsatta tillväxtresan. 👏

Partner för projektet är Rove.

Prenumerera på vår blogg

Håll dig uppdaterat på det senaste och få tips inom digital handel och e-handel.