Möt Litiums nya medarbetare

Litium expanderar – något som inte bara märks genom att vi växer internationellt, utan även i våra team. Nu stärker vi upp organisationen ytterligare med nya medarbetare och vill därför ta tillfället i akt att låta dem presentera sig själva.

 

Håkan Nylander - Chief Strategy Officer

– Jag har en bakgrund inom management consulting, affärsutveckling och strategi. Under större delen av min karriär har jag arbetat internationellt och främst inom IT/tech-sektorn. De senaste tolv åren har jag varit verksam och bosatt i Asien.

Tech-industrin i Sverige har utvecklats enormt under de senaste åren och inte minst e-handelsbranschen. När jag lärde känna Litium fastnade jag för kulturen i bolaget, att man var inne i en intressant tillväxtresa och att produktplattformen utmanar de globala spelarna. 

Jag kommer att kunna bidra med min erfarenhet av hur man skapar förutsättningar och strukturer när man växer snabbt. Det är flera delar man behöver jobba aktivt med som över tid gör att man kan växla upp ytterligare – inte minst när man expanderar till nya marknader eller affärsområden.

Nu ser jag fram emot att hjälpa våra partners och kunder att lyckas i sina affärer genom de initiativ jag driver.

Malin von Proschwitz – Senior Technical Writer

– Jag har arbetat med teknisk dokumentation i över tio år på företag som King, Ericsson och Scania Connected Services. Litium som företag lockade mig i hög grad genom att produkten är spännande att dokumentera. Jag har även stor frihet i min roll och arbetar i ett riktigt bra team.

Förutom min kärnkompetens inom dokumentation så har jag stor erfarenhet av olika arbetsprocesser, något som alltid går att utveckla.
Sedan är jag väldigt förtjust i att ha kul på jobbet, så jag vill även bidra till en rolig och omtänksam atmosfär.

När man jobbar med teknisk dokumentation lär man sig såklart en hel del om produkten. Jag ser därför fram emot att lära mig massor om världens bästa e-handelsplattform så att jag i förlängningen kan underlätta arbetet för både kunder och partners. Jag tycker också att det är väldigt kul att företaget växer och att det nu börjar fler nya medarbetare med en mängd olika bakgrund och erfarenhet.

Linda Ericsson – Marketing coordinator

– Jag kommer närmast från läromedelsförlaget Liber där jag har arbetat de senaste elva åren. Som marknadskoordinator på Liber ansvarade jag för 25 olika målgrupper och jobbade dagligen med att skapa content till både digitala kanaler och mer traditionella marknadsaktiviteter. I grunden är jag kulturvetare med litteratur som huvudämne men ändrade snabbt bana och halkade in på marknadsföring efter studierna och har därefter kompletterat min utbildning med olika kurser på Berghs och IHM Business school.

Jag tyckte att Litium lät som ett spännande företag och att få vara med på deras tillväxtresa var något som jag tyckte lät som en rolig utmaning. Jag var ute efter att byta bransch helt och att ge sig in i e-handelsbranschen kändes som ett bra framtidsval. Dessutom är det otroligt roligt att få lära sig mer om en starkt växande bransch.

Eftersom jag tidigare inte har jobbat inom IT och e-handel hoppas jag att jag kan bidra med nya synsätt på marknadsföringen. Att med nya ögon hjälpa till att förbättra och effektivisera processer och få marknadsföringen att resultera i fler kvalitativa leads.

Nu ser jag fram emot att få lära mig något helt nytt! Jag vill lära mig allt om Litiums e-handelsplattform och riktigt nörda ner mig så att jag på bästa sätt, genom marknadsföring, kan förmedla varför just Litiums plattform är den ditt företag ska välja. Men det jag ser fram emot allra mest är att få lära känna alla nya kunder och partners. Och självklart även alla kollegor som sitter på en otrolig kompetens och kunskap som jag kommer få ta del av.

Malin Bodolla – Chief Marketing Officer (CMO)

– Jag har 20 års marknadserfarenhet från IT och tech och har under de senaste tio åren arbetat med digital transformation och effektiv, kundorienterad marknadsföring inom företag som Klarna, Linkedin, Pedab och Adobe. Det har gett mig en gedigen erfarenhet av att skapa tillväxt genom digital omställning och kreativ effektiv marknadsföring. 

Digital handel är väldigt spännande och Litium är ett jätteintressant företag med en plattform och ett erbjudande som är perfekt positionerat för den nordiska marknaden, där man utmanar de stora internationella företagen med verksamhetskunnande och lokal närvaro. Potentialen är stor och det finns ett starkt team på plats för att ta Litium till nästa nivå. Sedan är det något härligt med kulturen på Litium. Det är ett gäng väldigt kompetenta och verksamhetskunniga personer inom handel som med passion och glädje vill ta Litium till nästa steg.

Nu ser jag fram emot att tydliggöra och visualisea Litiums erbjudande till marknaden för att kunna ta nästa steg i utvecklingen. Det innebär både en kreativ utmaning och en effektivisering av marknadsföringen. 

Min styrka är att jag är väldigt kundorienterad. Min passion ligger i att förstå affären och kundbehoven och därifrån identifiera utmaningarna och lösningarna. Kan vi göra detta med en kreativ tvist på ett effektivt sätt så är det en otroligt spännande resa vi har framför oss. 

Linda Glimring – Product Manager

– Jag har under de senaste åren arbetat inom tech på olika större företag. Jag är UX-designer i grunden men har på senare år arbetat som produktägare och nu som product manager. Är jag inte på jobbet ägnar jag min tid åt familj, yoga eller att plocka lego på golvet.

Det som lockade mig till Litium var känslan jag fick när jag var här på intervju. Det är en miljö med engagerade människor och här får jag möjlighet att jobba fokuserat med en produkt. Dessutom får jag arbeta både strategiskt och operativt med produkten; från roadmap till wireframe.

Det jag ser att jag kan bidra med är först och främst mitt driv att arbeta utifrån behov – vilka problem har våra nuvarande/potentiella användare och hur löser vi dem? Vad behöver vi som team för att arbeta och hur löser vi det?

Vad jag ser mest fram emot? Oj... Jag svarar ALLT!

Nils Nyman – Solution Advisor

– Jag kommer från kundsidan och har arbetat många år på ett detaljhandelsföretag som använder Litium. Där har jag jobbat med marknadsföring, produktberikning och merchandising, samt projektlett nyutveckling av e-handeln. Efter det har jag gjort en djupdykning i tekniken och skolat om mig till systemutvecklare. 

Jag hade en väldigt bra bild av företaget från vår tidigare relation och är imponerad av entusiasmen och drivet som finns i organisationen. Man vill bygga och leverera någonting riktigt bra och investerar i både personal och produkt för att nå dit. Jag hoppas kunna vara en resurs både för de som på något arbetar med Litium och för mina kollegor. Eftersom jag jobbat på båda sidorna av en e-handelslösning har jag ett unikt perspektiv och möjlighet att bidra på en bredare nivå.

Nu ser jag fram emot nästa version av Litium som kommer att innebära ett starkt lyft för plattformens commerce-del och göra fler människor till Litium-experter – oavsett om de är utvecklare eller redaktörer.

Mercedes Karacsony – Key Account Manager

– Jag har 20 års erfarenhet av försäljning, långsiktiga kundrelationer, partnersamarbeten och marknadsföring. De senaste drygt tio åren har jag arbetet inom e-handelsbranschen och kommer närmast från en annan e-handelsplattform. I min roll som key account manager ingår jag i Litiums partnerteam och fokuserar på att förstärka relationerna till våra nyckelkunder och hjälper dem att nyttja Litiums fulla potential.

När Litium dök upp som en ny möjlighet kändes det klockrent på alla plan; en stark plattform och en arbetsplats där jag omges av duktiga, drivna och trevliga människor. Nu när jag varit här i snart en månad så kan jag inte annat än bekräfta Litiums goda rykte.

Att vara en del av det här professionella teamet kommer att bli väldigt spännande och jag ser fram emot att tillföra mervärde både till Litium och kunderna.

---

Vill du veta mer om oss som jobbar på Litium, eller är du rentav intresserad av att bli en del av vårt härliga gäng? Tveka inte att kontakta oss!

 

Prenumerera på vår blogg

Håll dig uppdaterat på det senaste och få tips inom digital handel och e-handel.