Unident framtidssäkrar med Litium

Unident är ett ledande bolag inom den nordiska marknaden för tandvård och erbjuder allt en tandvårdsklinik behöver i form av dentala förbrukningsvaror, utrustning, inredning samt service, utbildning och support. Nu väljer företaget Litiums e-handelsplattform för att utveckla sin digitala affär och knyta starkare band med kunderna.

B2B_bloggen.png

Upphandlingen initierades av att Unidents tidigare e-handelsplattform nått vägs ände. Den befintliga plattformen erbjöd många funktioner för företagets B2B-affär men saknade tillräckliga möjligheter till vidareutveckling.

– Vi utvecklar tandvården med innovativa lösningar. Nya behandlingsmetoder tillkommer ständigt och i takt med det ökar behoven och önskemålen från våra kunder. Eftersom vi vill vara med och driva den här utvecklingen framåt är det viktigt att även vår e-handel är rustad för framtiden. Litium ger oss möjlighet att bygga vidare på våra befintliga service- och lojalitetsfrämjande funktioner. Genom enklare administration och utökade möjligheter till kommunikation med utvalda kringsystem, kan vi både skapa nya affärsmöjligheter och erbjuda bättre service till våra kunder, säger Fredrik Paulsson, Chief Marketing Officer på Unident.

Unidents nya e-handelslösning baseras på Litium 7, den senaste versionen av Litiums molnbaserade e-handelsplattform. Med Litium 7 får Unident en integrerad lösning för e-handel, PIM och CMS – en komplett plattform som gör det enklare att bygga varumärke, erbjuda produkter och skapa vinnande kundupplevelser på nätet.

Henrik Lundin, vd på Litium, framhåller att ett brett stöd i plattformens grundpaketering och erfarna implementeringspartners var faktorer som bidrog till att Litium vann Unidents förtroende:

– Utöver Litiums starka e-handelsmotor erbjuder vi både PIM och CMS i vår grundpaketering av plattformen – funktioner som alltså inte behöver byggas separat. Vår partner 3bits som realiserat Unidents nya e-handelslösning har det kunnande som krävs för att hantera den tekniska komplexiteten i en mångbottnad B2B-affär. Med deras förståelse för Unidents affär och förmågan att översätta verksamhetsbehov till teknisk lösning erbjuder vår e-handelsplattform mycket mer än bara den rena transaktionsaffären.

Boka en ny webbpresentation här