Varför Litiums PIM?

Med ett Product Information Management (PIM) får du en kraftfull plattform för att effektivt hantera produktinformation. Peter Nilsson är projektledare och affärsutvecklare på Spot On och jobbar dagligen med att utveckla den digitala affären hos kunder, där bland annat PIM.-frågan ofta är en viktig central del i projektet. Vad ser han för fördelar med just Litiums PIM?

– En av de främsta fördelarna är helheten, säger Peter Nilsson. Med Litium får du PIM, CMS och e-handel i en plattform. Du jobbar med ett och samma login i ett enda verktyg med samma utseende över alla funktioner. Det underlättar all administration avsevärt.

Kom igång snabbt med enkel implementering

Peter Nilsson vill även lyfta fram att Litiums PIM kan börja användas direkt vid installation.

 – Istället för att du måste skriva egen kod för att sätta upp produktmallar och produktegenskaper drar du nytta av så kallade field frameworks. Detta innebär att du snabbt kan ändra strukturer i kategorier, ändra data, språk med mera, för att utforma PIM efter dina behov.

Flexibel hantering av produkter och kategorier – i realtid

Litiums PIM integreras med CMS och e-handelsplattform vilket gör att uppdateringar syns överallt direkt. Med dynamiska produktlistor skapas relevanta produkturval för kunder, urval som baseras på realtidsinformation – allt från lagersaldo till tidigare kundbeteende. På så sätt presenteras rätt produkter och erbjudanden för rätt tillfälle i rätt kanal. En annan aspekt att tänka på är att det PIM du väljer har en bra prestanda, säger Peter Nilsson.

-  Välj ett PIM som klarar av att hantera mycket data. Litiums PIM har till exempel inga begränsningar för hur många produkter som det kan hantera. Det gör att den inte saktar ner laddning av sajten som PIM är kopplad till och det går snabbt att söka efter produkter i det. Detta är givetvis viktigt för en e-handelssajt, säger Peter Nilsson.

Enkel mediehantering med smidiga arbetsflöden

En integrerad mediehantering ger dig stöd för smidiga och automatiserade berikningsflöden, vilket förkortar time-to-market och sparar manuellt arbete. Med genomtänkta processer och arbetsflöden går det enklare och snabbare att hantera hela produktsortimentet.

-  En integrerad lösning underlättar för interna processer och skapar bra möjligheter att dela upp arbetet, säger Peter Nilsson. En medarbetare kan fylla på med bild och någon annan med text, men på samma ställe. Att kunna uppdatera och publicera informationen på enkelt sätt leder i sin tur till enkla tydliga arbetsprocesser. Resultatet är i förlängningen att slutkund får tydlig och korrekt information.

Integrerad prishantering

Fördelen med integrerad prishantering är att du slipper hämta information från andra system. Litiums lösning har fullt stöd för varianter, kundunika priser, staffling och paketpriser – mycket relevant för dig som säljer B2B. Den är dessutom utökningsbar, det vill säga, om du har en specialfunktionalitet runt priser så kan du lägga till detta. När all produktinformation hanteras från ett ställe minskar dubbelarbetet och kvaliteten på informationen ökar, risken för att felaktig information presenteras elimineras.  

Underlättar smart publicering i många kanaler

Att kunna hantera produkter och erbjudanden som säljs i flera olika kanaler på ett enkelt sätt är ett måste för dagens e-handlare. Integrationen till såväl e-handelsplattform som CMS gör sådan hantering i Litium PIM mycket flexibel. Du kan enkelt publicera rätt erbjudande med rätt information i rätt kanaler – e-handel, webb, marknadsplatser och sociala medier. Du kan givetvis även ändra språk efter marknad.

Utbildning och snabb support

Vi passade även på att fråga Ludvig Block, Chief Product Officer på Litium, hur han ser att Litiums PIM skiljer sig från konkurrenterna i fråga om support och utbildning

-    Vi erbjuder utbildningar på flera nivåer: både en på teknisk nivå samt en kundanpassad utbildning för marknadsförare, produktadministratörer och e-handlare. Den senare är en väldigt uppskattad utbildning där man lär sig de viktigaste och mest användbara funktionerna i Litium, så man snabbt kan komma igång och jobba i sin egen lösning.

Ludvig fortsätter:

-   För kundernas trygghet är det även viktigt ha en effektiv och tillgänglig support. Våra kunder får hjälp med supportärenden under svensk arbetstid och kan snabbt lösa problem som uppstått. Allt för att deras e-handel ska fungera smidigt utan uppehåll.

Är du intresserad av att veta mer om PIM? Ladda ner vår PIM-guide. Här hittar du den för B2B och B2C

Du kan även kontakta oss direkt på curious@litium.com.

 

Prenumerera på vår blogg

Håll dig uppdaterat på det senaste och få tips inom digital handel och e-handel.