Om Litium & vår historia


Litium AB (publ) är en molnbaserad plattform för digital handel som hjälper till att accelerera försäljningen för stora och medelstora företag inom både B2B och B2C. Lindex, Tingstad och Jollyroom är några av Litiums kunder, vilka totalt omsätter över 10 miljarder kronor årligen online. Litium agerar genom sitt partnernätverk på den nordiska marknaden och är noterat på Spotlight Stock Market i Stockholm.

12 feb

februari 1998

Startskottet

Fyra kompisar från Jönköping har insett att internet är mer än en fluga. Alla företag kommer att vilja ha en egen hemsida. Och så föddes Litium.

21 maj

maj 2008

E-handel integreras i plattformen

Medan andra fortsatte satsa på hemsidor lanserade Litium en standardiserad e-handelsplattform.

12 sep

september 2012

Färdiga nätbutiker

Litium lanserar sina första färdigbyggda nätbutiker - mer paketering än skräddarsytt!

23 apr

april 2013

Från konsult- till produktbolag

Litium blir ett renodlat produktbolag då partnern iStone tar över företagets konsultverksamhet. Genom affären kommer Litium att kunna fokusera helhjärtat på att utveckla sitt nätverk av partners och öka takten i utveckling av den framgångsrika av e-handelsplattformen.

20 apr

april 2014

Premiär för Litiums molntjänst

Litium On Demand - en molntjänst som ger kunden tillgång till affärskritisk e-handel i molnet - lanseras och blir en stor framgång bland kunderna.

2 sep

september 2015

Litium satsar med nytt kapital

Litium tar in nytt kapital för investeringar i produktutveckling och marknadssatsningar på den växande marknaden för e-handel.

29 apr

april 2016

Litium noteras på AktieTorget

Efter en spridningsemission på 24 mkr får Litium närmare 900 nya aktieägare.