E-commerce manager praktik över - Sandra berättar hur det var

Vi vill passa på att tacka vår LIA-praktikant Sandra för 10 veckors praktik hos oss på Litium! Mycket lärorika veckor med ett bra utbyte för båda parter men där tiden har gått alldeles för snabbt tycker vi😉 Innan Sandra slutade passade vi på att fråga henne lite om hennes tid hos oss och vad som händer framöver...

Hej Sandra, vad går du för utbildning?

Jag utbildar mig till E-commerce Manager på IHM Business School i Stockholm. Det är en 2-årig YH Utbildning. Utbildningen ger mig en bred och tvärfunktionell roll i en växande bransch. Jag håller just nu på att vässa min kompetens inom e-handel och digital handel. Utbildningen ger mig de senaste och mest aktuella kunskaperna inom bl.a. digital marknadsföring, försäljning, analys, konvertering och projektledning, allt för att möta efterfrågan på kompetens i branschen som just nu är väldigt stor.

Hur kom du i kontakt med Litium?

Jag kände till Litium sedan tidigare och gillar produkten och plattformen! Dessutom sitter Litium med i ledningsgruppen för utbildningen vilket innebär att de är med och utformar kursinnehållet, utvecklar utbildningen och ser till att kursplanen årligen utvärderas och anpassas efter näringslivets behov.

När det kom till valet av LIA-plats för mig så föll det sig naturligt att söka mig till ett plattformsbolag då jag är intresserad av lära mig mer om värdet av hur ett plattformsbolag jobbar för att tillgodose företagens behov och önskemål. Det är intressant att se hur Litium svarar upp till behovet som E-commerce Managers ställer på den plattform de jobbar med eller ska välja att arbeta med framåt. Jag själv gillar helhetskonceptet med Litiums plattform, att du har både PIM, CMS och e-handel i samma plattform!

Hur var det att praktisera på Litium?

Jag tycker att LIA’n (praktikperioden) på Litium har varit jättespännande och lärorik och att den har bidragit till min personliga utveckling. Jag har bl.a. lärt mig mer om Litiums erbjudande och produkt och hur ni arbetar med marketing automation. Jag har även haft möjlighet att vara med på ett par säljmöten och best practice workshops samt fått värdefulla kontakter med era duktiga partners vilket har varit mycket värdefullt! Jag har verkligen känt mig som en i marknadsteamet och kommer sakna att vara här! Jag har känt mig mycket väl omhändertagen och välkomnad av alla på bolaget.

Det som har varit mest lärorikt tycker jag varit att få möjligheten att arbeta med alla er i marknadsteamet, det har gett mig en bred förståelse för hur ni arbetar med digital marknadsföring, kommunikation och content och att hela tiden skapa värde för kunder och partners, det tar jag med mig framåt!

Vad fick du göra under praktiken?

Oj, jag har gjort massor under de här 10 veckorna! Allt ifrån att arbeta med leadsgenerering, marketing automation, statistik, SoMe, mailutskick, content samt varit med på workshops och säljmöten och självklart utbildat mig i Litiums plattform med både CMS, PIM och e-handel. Det händer mycket hela tiden på Litium 😉

Sista frågan, vad händer nu?

Nu ska jag ha sommarlov! En av fördelarna med att studera är ju att man får ha sommarlov igen 😉 Jag ska hänga med familjen på landet, bada, spela golf och åka till Spanien. Och så klart passa på att ladda om inför sista året på utbildningen!

Stort tack för din tid hos oss Sandra och lycka till framåt önskar vi på Litium!

Sandra-LInkedIn

Vill du komma i kontakt med Sandra så når du henne på linkedin.com/in/sandra-nordin

Prenumerera på vår blogg

Håll dig uppdaterat på det senaste och få tips inom digital handel och e-handel.