E-handel för modemedvetna män ger Stayhard framgång på nätet

– Vi utvecklar vår nätbutik helt agilt. Litium är en flexibel plattform med få begränsningar.
 

Malin Hultqvist Claesson, VD på Stayhard

 

E-handel för modemedvetna män ger Stayhard framgång på nätet

– Vi utvecklar vår nätbutik helt agilt. Litium är en flexibel plattform med få begränsningar.
 

Malin Hultqvist Claesson, VD på Stayhard

 

Sedan nätbutiken Stayhard grundades 2005 i en källarlokal på 15 kvadrat har man gjort en fantastisk resa. Förra året handlade kunder i 28 länder för närmare 150 miljoner kronor i butiken. Efter att Stayhard förvärvades av det internationella distanshandelsföretaget Ellos 2014 har tillväxtresan fortsatt. Fortfarande i nära samarbete med Litium.

Det bästa av två världar integrerade i en lösning

Sedan 2012 är den molnbaserade e-handelsplattformen Litium, med integrerat stöd för CMS, kampanj- och orderhantering, basen för Stayhards snabbväxande nätbutik. Genom Litiums ekosystem har plattformen kompletterats med tjänster för sök, navigering och personalisering. Resultatet är en helt integrerad lösning som ger Stayhard det bästa av två världar.

– De första åren med den nya butiken fokuserade vi på att bygga en stabil grund. Litiums inbyggda funktioner gjorde arbetet lättare. Det betalar sig idag. Vi lägger väldigt lite tid på att fixa buggar och kan fokusera på nyutveckling vilket är ett bra betyg för plattformen, berättar Malin Hultqvist Claesson, VD på Stayhard.

Flexibilitet möter kundernas förväntningar

Stayhards framgångskoncept är att fokusera på kundnöjdhet. Kundernas behov och önskemål styr idag utvecklingen som prioriteras efter affärsnytta i en agil utvecklingsmodell. Malin Hultqvist Claesson förklarar:

– Vi utvecklar vår nätbutik helt agilt. I teamet arbetar personer från våra egna marknads-, sälj- och inköpsavdelningar nära tillsammans med utvecklarna hos vår teknikpartner. Det gör att vi direkt kan översätta kommersiella behov i tekniska möjligheter. Litium är en flexibel plattform med få begränsningar vilket passar vår affärsmodell och bolagsanda bra.

En prisad plattform, värd att älska

Genom åren har Stayhard belönats med en rad priser, bland annat för Årets Prestation på Nordic eCommerce Award 2012, Årets tekniska lösning på Retail Awards 2012 och som Årets Digitala Gasell båda 2012 och 2013.

– Vi har gjort en fantastisk resa så här långt och den slutar inte här. Vi är mycket nöjda och stolta över vår e-handelsplattform och plattformens förmåga att utvecklas i takt med våra affärsmässiga önskemål och aggressiva expansionsplaner, avslutar Malin Hultqvist Claesson.

 

Läs hela caset (pdf)

Ladda hem PDF

Dela i sociala medier

Om Stayhard

Vi gillar det vi gör. Och, inte minst, vi gillar att vara bäst på det vi gör. Det är anledningen till att Stayhard.se idag är ett drygt 170 varumärken stort, växande modevaruhus med en unik mix av kläder och accessoarer från hela världen. Vi sträcker oss från stora välkända märken till små nystartade designers, alltid trendigt och alltid med hög modegrad.

Idag har vi kunder i 28 länder. Men att ha ett bra sortiment är bara en del av att driva en bra nätbutik, något de allra flesta som någon gång handlat på nätet håller med om. Att vara pålitlig, snabb, engagerad och göra lite utöver det förväntade, är skillnaden på att få kunder som vill handla en gång, eller många.

 

www.stayhard.se

 

Bransch

Partner

Distancify logo