Runelandhs - Sveriges bästa e-handel 2016

Jag är överraskad över hur mycket som köps direkt i mobilen, även av större och mer komplexa produkter.

Fredric Johansson, e-handelsansvarig på Runelandhs

Runelandhs - Sveriges bästa e-handel 2016

Jag är överraskad över hur mycket som köps direkt i mobilen, även av större och mer komplexa produkter.

Fredric Johansson, e-handelsansvarig på Runelandhs

Med över 40-års erfarenhet av distanshandel, framförallt med stöd av den tryckta katalogen, har B2B-företaget Runelandh nu på allvar tagit klivet in i den digitala världen. Idag spelar e-handel en allt viktigare roll för att uppfylla visionen om att vara ledande inom service och tillgänglighet och för företagets affärer.

En gedigen urvalsprocess för rätt plattform

Lanseringen av Runelandhs ny ehandelssajt 2015 föregicks av ett gediget förstudieprojekt. En bred kundundersökning låg till grund för kravställningen och banade väg för samtal och besök hos en mängd olika leverantörer.

- Att byta ut en ehandelslösning i drift är en stor sak. Det kostar tid och pengar. Jag är glad att vi gjorde en rejäl genomlysning av olika alternativ innan vi hoppade på tåget. Med Litium Studio har vi en robust plattform som fungerar som den ska, förklarar Fredric Johansson, e-handelsansvarig.

Kraftfullare marknadsföring med produktkatalogen på nätet

- Vi jobbar aktivt med att berika vårt sortiment på webben med bra, inspirerande innehåll. Miljöbilder, manualer och filmer låter oss visa på hur våra produkter kan användas och vilka fördelar de ger, berättar Fredric Johansson.

Här erbjuder den digitala ehandeln stora fördelar framför den traditionella katalogen, även i form av flexibilitet. Medan katalogen trycks två gånger om året kan webbutiken uppdateras direkt när behov finns.

Majoriteten av köpbeslutens tas på nätet

Från att i princip alla affärer gjorts på telefon står idag ehandeln för ungefär en tredjedel av Runelandhs omsättning. Räknar vi in de kunder som först läst och gjort sitt val på nätet för att sen lägga en beställning per telefon närmar sig siffran 60 %.

- Den nya ehandelslösningen är helt enkelt ett stort lyft som gör det både enklare och snabbare att göra affärer med Runelandhs. Många av våra kunder har dessutom verksamheter på lager och industrigolv. Vår webbshop är responsiv vilket gör att vi kunnat flytta köpbeslutet närmare våra mobila slutanvändare. Jag är överraskad över hur mycket som köps direkt i mobilen, även av större och mer komplexa produkter, avslutar Johansson.

Läs hela caset (pdf)

Ladda hem PDF

Dela i sociala medier

Om Runelandhs

Vi är ett distanshandelsföretag som säljer utrustnings- och inredningsprodukter till Sveriges alla företag och kommuner via katalog och e-handel.

Med fyrtio års erfarenhet av att utrusta och inreda allt från stora fabriker till små kontor så har vi lärt oss att varje arbetsplats är unik och har sina egna behov. Vårt mål är att erbjuda det bredaste sortimentet av allt från avancerade skräddarsydda lösningar och tjänster till de enklaste produkterna för din arbetsplats.

Vi vet också hur viktigt det är att rätt sak är på rätt plats i rätt tid. Därför jobbar vi stenhårt med hjärta och hjärna för att vara tillgängliga när du behöver oss och ge dig den hjälp och inspiration du behöver när du behöver den.

 

www.runelandhs.se

Bransch

B2B

Partner

Stendahls logo